Русия няма да остави без реакция планираното от европейците решение да дадат

...
Русия няма да остави без реакция планираното от европейците решение да дадат
Коментари Харесай

Кремъл: Няма да оставим без отговор изземването на активи за Украйна

Русия няма да остави без реакция планираното от европейците решение да дадат замразени съветски активи на Украйна. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.
Прочетете още
" Мисля, че европейците схващат, че ще спорен това решение. Може би това ще е въпрос не на една година, а на десетилетия, само че няма да го оставим по този начин ", сподели Песков в изявление за уеб страницата aif.ru.

В същото време, европейците сами ще унищожат своята капиталова прелест, основите на комерсиалното право - основите на своята стопанска система, съгласно него.

" Тъй като частната благосъстоятелност или правото на страната върху нейните активи са неприкосновени, те не могат да бъдат пипани. Ако нарушат това един път, ще получат незабавна реакция от страна на вложителите и ще навредят на репутацията си, която са спечелили в продължение на доста десетилетия, сподели той. Най-просто казано, те ще отрежат клона, на който седят. "

Припомняме, че някои западни банки са срещу предложенията на ЕС за преразпределяне на милиарди евро от лихви, извоювани от замразени съветски активи. Това разкриха високопоставени източници от бранша.

Опасенията са, че подобен ход може да докара до скъпоструващи правосъдни разногласия.

Лидерите на Европейския съюз се съгласиха да продължат работата по проект за потребление на до 3 милиарда евро годишно за доставка на оръжия за Украйна в опит да засилят битката на Киев против Русия, която към момента ще има главните замразени активи. Според водачите на Европейски Съюз приходите могат да бъдат употребявани в границите на няколко месеца.

Някои банки обаче се притесняват, че впоследствие може да бъдат подведени под отговорност от Русия, в случай че са забъркани в прекачване на пари към Украйна, и че проектът на Европейски Съюз може да бъде уголемен до активи в сметки, които те държат на глобени лица и компании.

Такова разширяване все още не е обсъждано от Европейски Съюз.

Източниците са обезпокоени и че предложенията ще доведат до по-широка ерозия на доверието в западната банкова система.

Съгласно проекта на ЕС около 90% от иззетите средства ще бъдат ориентирани през Европейския механизъм за подкрепяне на мира за закупуване на оръжия за Украйна. Останалите ще бъдат употребявани за възобновяване и реорганизация.
Законът за глобите на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати обикновено предвижда заледяване на активи, благосъстоятелност на избрани страни, само че не и конфискация. Активите могат да бъдат иззети според британското законодателство, само че единствено в случай че се смята, че са полза от закононарушение.

Разрешаването на конфискация и преразпределение на лихвите, извоювани от тези активи, излага банките на риск да бъдат оспорени от притежателите, предизвестиха източниците.

Един източник предизвести за прецедента, който това предложение ще сътвори и за " потреблението като оръжие на задгранични запаси и активи ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР